top of page
Featured Review

Beeldcolumn


Een kat in een krat. Foto van een Brabants boerenerf in een zomer in de jaren vijftig. Dit tafereel drukt de speelsheid en levensvreugde van de poes uit, een poes die een eindeloos spel kan spelen. Ik fantaseer erover dat ze eerst in alle beneden gelegen kratten gaat zitten en dan aan die erboven begint. De kratten zullen na een tijdje gaan wiebelen. In reactie hierop zit ze even volmaakt stil, heel even, maar dat houdt ze natuurlijk niet vol. En dan vallen alle kratten op het erf.

De boerenkinderen zullen lachen en de poes strelen. De speelsheid van hun huisdier slaat op hen over, ze ervaren een zomer vol verwachting, kinderboekenromantiek. Heel even leven zij in de illusie te leven in een eindeloos heden.

Foto: Toon Rieter

Tag Cloud
bottom of page