Featured Review
Search

Tekststrip


Het is een mooie zomerdag in de Nederlandse hoofdstad. Op een petieterig zoldertje in een grachtenpand is het redelijk warm. De voltallige redactie van het internettijdschrift Presto is er verzameld: de jonge journaliste Noortje Noordzij, de idealistische schrijver Kees van Hees en de kale fotograaf Berti Donkersloot, een vervelende man.

‘Ben je al klaar met je artikel over internet daten?’ vraagt Berti aan Noortje. ‘Dat zijn toch allemaal losers die op die sites staan? Je moet mensen leren kennen in het echte leven.’

Kees plukt aan zijn kin. ‘Ik ben het niet met je eens, Berti. Dankzij allerlei zoektermen en profielen kun je het zoeken van een partner in eigen hand nemen. De kans dat je door gericht te zoeken een echt geschikt iemand vindt is groter dan in het wild. Met iemand die je gewoon tegenkomt blijft het behelpen.’

Noortje knikt. ‘Ja, daar ben ik het mee eens. Ik heb net een afspraak gemaakt met de baas van een internetdating bureau, hier vlakbij.’

‘Ga je daar alleen naar toe? We kunnen wel meegaan,’ biedt Kees aan. Dan kan Berti foto’s nemen en kan ik kijken of je goede vragen stelt.’

‘Je ziet me nog steeds als een leerlingjournaliste,’ antwoordt Noortje geprikkeld. ‘Maar het is oké als jullie meegaan. Die man klonk een beetje bars aan de telefoon. Niet het gelikte communicatieve type dat ik me voorstel bij de baas van een datingsite.’

Ze pakken hun spullen en even later lopen ze door de straten van de oude stad.

(wordt vervolgd)

Zie ook: http://www.barbarus.org/blog/tag/Strips

Tag Cloud

© 2023 by The Book Lover. Proudly created with Wix.com

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • Google+ B&W