top of page
Featured Review

Beeldcolumn


Een foto uit het einde van de twintigste eeuw, genomen in een Ierse kustplaats. Het uithangbord verwijst naar het zeeverleden met een zeilschip op een rustige groene zee. De letters zijn sierlijk, net als de krullerige ornamenten boven het bord. De fotografe heeft het object recht van voren gefotografeerd, zodat de gele muur, die kleurt bij de zeilen, perspectivisch op je af komt.

Uithangborden zijn nostalgisch. Ze representeren een levensgevoel dat verbonden is met het vroegere, met vroegere bedrijfsvoering toen reclame iets rustieks had, nog niet de gelikte commercialiteit uitdroeg van de moderne tijd. Door gebruik te maken van dergelijke sierlijke borden communiceert men dat men in alle rust tijd voor de klant zal nemen. Dat deze op de bewuste locatie kan ontsnappen aan de jachtigheid van het moderne leven. Dat het spenderen van geld op deze plek haast iets ideëels heeft.

Foto: Marga Kistemaker

Tag Cloud
bottom of page