top of page
Featured Review

Is God zot?


(foto: A.J.A. Hendrikx)

Kikkers, padden en dergelijke schepsels meer moeten niet alleen in de natuur, maar ook (juist?) in de stad proberen te overleven. Dit beest is onderweg in Tilburg. Welke samenloop van toevalligheden heeft hem hier terecht doen komen, te beginnen met het ontstaan van het universum middels tal van oerknallen, gevolgd door de komst van leven en veel later de menselijke impact op de natuur op aarde?

Als je dit beest ziet is het moeilijk te geloven in de theorie van ‘intelligent design.’ Volgens deze theorie ziet de natuur er zo mooi uit, volgens de prachtigste patronen dat hier wel een schepper achter moet zitten. Maar als je dit wezen ziet zou je hoogstens kunnen geloven in ‘absurd design.’ Met andere woorden: is God zot?

Zie hier voor meer absurdisme

Tag Cloud
bottom of page