top of page
Featured Review

Beeldcolumn


(Foto: Marga Kistemaker)

Een oude man met pet op een bankje in Ierland. ‘Een lief oud mannetje,’ of zoiets zou weleens de visie van de fotografe geweest kunnen zijn. Het ging in haar beleving dan mogelijk om een aseksueel wezen dat daar zit als vlees geworden Ierse couleur locale.

Het mannetje is bescheiden. Het gaat niet midden op het bankje zitten, zoals asociale jongeren doen die willen dat er niemand anders naast hen plaats neemt. Het rood van de bovenkant van zijn sokken kleurt mooi bij het bankje, het grijs van zijn broek past bij zijn pet. Hier is duidelijk over nagedacht. De vrouw van deze man heeft hem aangekleed zodat hij past bij het decor; hij is zelf een element van dit decor geworden, vergroeid met zijn omgeving. Ik stel me zo voor dat hij hele dagen op dit bankje doorbrengt: niets meer hoeft of wil, alleen nog zitten en kijken naar de wereld die voorbij trekt.

Zie ook: Beeldcolumns

Tag Cloud
bottom of page