top of page
Featured Review

Waar denken zij aan?


(Foto: Maria Wermenbol)

Foto genomen in Italië. Waar denken deze honden aan? Kunnen zij genieten van het landschap? Genieten van het samen ervaren van alles om hen heen? De rechterhond lijkt niet echt bezig met de andere hond en schijnt ook niet zo geboeid te zijn door het landschap. De linkerhond echter lijkt vol aandacht voor het fraaie uitzicht, een landschap met blauwige bergen aan de einder, als in een Renaissanceschilderij.

‘Maar honden denken toch niet?’ hoor ik u mompelen. Misschien zijn het inderdaad instinctbeesten, maar volgens mij ervaren zij meer van de wereld dan wij kunnen vermoeden. Ze hebben in ieder geval karakter. En als je karakter hebt, gaat er ook iets in je om. Daarom snap ik baasjes van honden niet die hun huisdieren opdrachten geven. Laat die hond toch in zijn waarde, denk ik dan.

Zie ook: Beeldcolumns

Tag Cloud
bottom of page