top of page
Featured Review

Op zoek naar de Franse ziel


(Foto: Linda Visser)

Deze foto werd in de aprilmaand in Parijs genomen. Toch hangt er ook wel een herfstige sfeer in dit beeld, met name door de dennenappels.

De foto toont als het ware een opgraving in de Franse ziel. Waar bij archeologische opgravingen, denk aan die in Troje, vaak diverse beschavingslagen van een gevonden oude stad worden opgediept, zo zien we hier de diepgang van het Franse volkskarakter. Zoals een vergeten dichter ooit sprak over de droesem die in een glas achterblijft als alcoholisch getinte vriendschap voorbij is, zo is op dit beeld het verleden van een Franse alcoholicus te zien. We graven en graven in lagen en lagen kurk, herinneringen aan dagelijkse consumptie van flessen en flessen wijn.

De Franse trots op zijn wijncultuur wordt hier gecombineerd met een omlijsting die verval connoteert, maar ook authenticiteit. We zien het leven in al zijn tweeslachtigheid.

Tag Cloud
bottom of page