top of page
Featured Review

Het paard en de leeuw


Foto genomen op het Brabantse platteland, in de jaren tachtig. Tegen de achtergrond van een boerderij met een wat smakeloos dak, zien we een paard dat praat met een leeuwenbeeld. Deze foto symboliseert voor mij mijn jeugd in een saai forenzendorp nabij Tilburg. Ik probeerde altijd alles wat ik zag in mijn geest mooier te maken dan het in werkelijkheid was.

Mijn fantasie werd gevoed door kunstboeken, geschiedenisboeken en kinderboeken. Toen ik deze foto nam kon in mijn verbeelding het leeuwenbeeldje elk moment tot leven komen zoals Aslan in de boeken van C.S. Lewis over Narnia. Als je niet het vermogen hebt om alles om je heen te kleuren, leef je een doods en zinloos bestaan. Het zijn de associaties bij alles wat je ziet die het leven de moeite waard maken.

Zie voort soortgelijke teksten: http://www.barbarus.org/blog/tag/Beeldcolumns

Tag Cloud
bottom of page