top of page
Featured Review

Boeken in een telefooncel


Foto: Hilde Ploegmakers

Een telefooncel vol met boeken op een Duits veldje. Wordt hier een visie op heden en verleden tentoongesteld? Is er sprake van een analoge oase in digitale tijden? Waarschijnlijk is het een van die plaatsen waar je boeken kunt achterlaten die andere burgers dan mee naar huis kunnen nemen.

Het hergebruik van de telefooncel past in een cultuur van musealisering. Objecten die hun oospronkelijke functie hebben verloren worden in een nieuwe context geplaatst en krijgen zo een nieuw belang. Er is een andere gevoelswaarde aan verbonden.

De combinatie van boeken en telefoneren in een telefooncel getuigt van een visie op het moderne leven. Behoren tastbare boeken net zo tot het verleden als de telefooncel in tijden van mobiele communicatie? De combinatie van lezen en bellen op precies deze wijze zorgt voor vervreemding. Het recente verleden heeft een nieuwe plaats gekregen in een tijd waarin vroeger en nu door elkaar lijken te lopen.

Tag Cloud
bottom of page