top of page
Featured Review

Interview Niwi


Welke striptekenaars bewondert u?

Mijn grote voorbeeld is striptekengrootmeester van eigen boden Hanco Kolk. Zijn evolutie van perfecte beheersing van een ‘ouderwets’ striptekenhandschrift naar een compleet eigen stijl spreekt bij mij tot grote verbeelding. Ook heb ik bewondering voor de humor en het plezier dat van de pagina’s van striptekencollectief Lamelos afstraalt. Over de landsgrenzen doen Lewis Trondheim en Junko Mizuho mijn tekenhanden erg jeuken. Qua vertelkunst geniet ik erg van The Walking Dead.

Wat bevalt u aan het vertellen van verhalen met beelden?

Ik vind het een mooie combinatie van beeldende kunst en roman. Als underdog kunstvorm zet ik me graag in om dit medium meer onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

Is creativiteit aan te leren?

Absoluut. Enige natuurlijke aanleg bestaat, maar zonder onmenselijk doorzettingsvermogen heb je daar niks aan. Alles waar je tienduizend uren of meer in steekt word je vanzelf heel goed in.

Als u een stripfiguur zou kunnen zijn, wie zou u dan willen zijn?

John Difool? Of nee, dat ben ik al. Ik zou denk ik de Metabaron willen zijn.

Hoe zou u uw tekenstijl omschrijven?

Variërend van atoomstijl tot klassieke grote neuzen of klare lijn-achtig. Ik wissel graag subtiel van lijnvoering met elk project.

Meer Klare Lijn: hier

Tag Cloud
bottom of page