top of page
Featured Review

Interview Eindhovense band lost/ctrl


Waar staat de stroming NU-WAVE voor?

Wij zijn erg geïnspireerd door de jaren tachtig en diens muziek. De band Joy Division is bijvoorbeeld een grote inspiratie. De muziek die zij in die tijd maakten heet new wave. Wat wij doen is luisteren naar deze muziek zonder ‘onze tijd’ te verloochenen. Omdat onze muziek dus meer een antwoord van nu is op de stroming van toen hebben we het woord new verbasterd naar nu.

Op de website van lost/ctrl wordt jullie muziek als 'dansbare depressie' getypeerd. Kunnen jullie dat uitleggen?

Onze zanger is een flinke tijd depressief (geweest) en dat hoor je terug in veel van de teksten en de muziek. Op een gegeven moment bestond ons gehele repertoire uit nummers waar je wel op kon dansen maar ook een beetje van moest huilen, vandaar de term. Tegenwoordig hebben we ook wel wat vrolijkere nummers ertussen zitten maar de sfeer blijft, net als bij de new wave, hetzelfde.

Hoe zouden jullie het culturele klimaat in Eindhoven typeren?

We zouden Eindhoven typeren als een opkomende stad. Er zijn veel ‘creatievelingen’ in de omgeving met serieuze ambities. Zo heb je muzikaal natuurlijk wel eens gehoord van Rock City en dat heeft jarenlang Eindhoven getypeerd. Maar wij denken dat er meer is dan dat. Kijk naar Strijp-S; daar zie je niets anders dan cultuur. Het is fijn om in een stad te zitten samen met Amaro Creative Industries en de eerste Metal school ter wereld. Eindhoven is een stad die zichzelf blijft uitdagen.

Wat zijn jullie ambities?

In September zitten wij in de studio samen met Huub Reijnders. Samen met deze producer gaan we onze debuut EP opnemen. Deze EP moet onze eerste indruk gaan maken en die willen we zo goed mogelijk achterlaten. Er zal dus lang over gediscussieerd worden, maar als die helemaal klinkt zoals wij willen dan zijn onze ambities om daarmee naar 3FM te gaan, Noorderslag en uiteindelijk het podium van Lowlands te

beklimmen.

Welke muziekgroep is ten onrechte vergeten?

Joy Division

Als je van heel andere muziek houdt, kijk dan hier

Tag Cloud
bottom of page