top of page
Featured Review

Pixels: game over

A.J.A. Hendrikx

‘Pixels’, een film van regisseur Chris Columbus (1958 / Home Alone, Harry Potter, Mrs. Doubtfire), gaat over een groepje whizkids dat in de jaren 80 verslingerd was aan arcade videospellen. Dertig jaar later is Brenner (Adam Sandler) fulltime technisch hulpverlener die mensen thuis helpt met het installeren van hun TV, spelcomputers en andere elektronica. Cooper (Kevin James) heeft het geschopt tot president van de VS.

Wanneer aliens de aarde aanvallen met behulp van levensgrote figuren uit eerdergenoemde arcade spellen zijn Cooper, Brenner en zijn team van nerds, de perfecte helden om de strijd aan te gaan.

De film is gebaseerd op de gelijknamige korte film uit 2010 van de fransman Patrick Jean. Voor een korte film van twee minuten is het concept van nostalgische eighties arcade figuren als Pac-Man, Donkey Kong en Space Invaders die de wereld verwoesten onderhoudend. Voor een bioscoopfilm blijkt het idee te mager. Het slechte scenario en matige acteerwerk maken de film tot een mislukking, ondanks de schitterende special effects. De special effects in het origineel, dat overigens eenvoudig op internet te vinden is, zijn ook zeker het bekijken waard.

Het groepje van nerds dat de aarde moet gaan redden, doet denken aan Ghostbusters (1984). Echter de ghost busters, met Dan Aykroyd en Bill Murray, zijn door een science fiction bril bezien enigszins geloofwaardig: het zijn werkloze academici die op geesten gaan jagen om de kost te verdienen. Niets van dit alles in Pixels. Met name de aanwezigheid van de president van de VS vergt erg veel van de fantasie van de kijker.

Ik ben erg benieuwd naar de remake van Ghostbusters in 2016.

• Score: 5.0 / 10

• Jaar: 2015

• Regie: Chris Columbus

• Duur 106 minuten

Tag Cloud
bottom of page