top of page
Featured Review

Recensie 'The Martian'

A.J.A. Hendrikx

Bij een evacuatie tijdens een heftig noodweer op Mars laten de collega’s van astronaut Mark Watney (Matt Damon) hem door een ongelukkige samenloop van omstandigheden levend achter. De film laat zien hoe Watney als een ware MacGyver in leven probeert te blijven met de spullen die achtergebleven zijn. Dat is een hele uitdaging als je bedenkt dat er voor ongeveer 100 dagen aan voedsel en zuurstof voorhanden is, terwijl de eerstvolgende Mars-missie over ruim 4 jaar gepland is. Of zoals Watney het verwoordt: "I'm gonna have to science the shit out of this."

The Martian is een vermakelijke film die iets te lang duurt en een voorspelbaar einde heeft. Volgens sommigen is het boek van Andy Weir waar de film op gebaseerd is beter en maakt regisseur Ridley Scott er zich makkelijk van af door geluidseffecten (Alien) en scenes van andere films (Mission to Mars) te lenen. Maar soit, Damon heeft schik in zijn rol en er zijn voldoende heldhaftige astronauten en nerds om de baas van NASA op andere ideeën te brengen als hij moeilijk doet over een reddingsmissie. En op Mars heeft Watney ruimvoldoende duct tape om ieder probleem op te lossen. Kortom: The Martian heeft niet veel diepgang, is voorspelbaar, maar kijkt lekker weg. Als je van science fiction houdt.

• Jaar: 2015 • Regie: Ridley Scott • Duur 141 minuten

Zie ook:

Tag Cloud
bottom of page