top of page
Featured Review

Interview Dinie Bell


Waarover gaat uw thriller ‘Knekelhuis’?

Mijn thriller Knekelhuis gaat over Lynn, een jonge vrouw, die een woning betrekt die bekend staat als spookhuis. Dit vanwege het feit dat er in het verleden een dubbele moord is gepleegd. Lynn gelooft niet in spoken, maar als ze vanaf de eerste avond dat ze in het huis woont het gevoel heeft dat ze er niet alleen is, begint ze langzaam maar zeker te twijfelen aan haar opvatting.

Waart het vermoorde echtpaar nog in Lynns huis rond? Of hebben de macabere gebeurtenissen te maken met haar buurman, op wie Lynn verliefd wordt, maar van wie de bewoners van het nabijgelegen dorp denken dat hij de moorden op zijn geweten heeft?

Zijn uw thrillers bedoeld als amusement of heeft u er ook een literaire bedoeling mee?

Mijn thrillers zijn uitsluitend bedoeld om mijn lezers een (ont)spannende tijd te bezorgen.

Kunt u iets vertellen over uw werkwijze bij het schrijven van een thriller?

Ik kan op allerlei manieren een idee krijgen voor een thriller. Zo heb ik ooit een idee gekregen door een droom.

Verder ben ik gefascineerd door het menselijk brein. Ik vraag me altijd af wat er in het hoofd van een misdadiger omgaat en zou willen dat ik er een kijkje in kon nemen. Knekelhuis echter is een verhaal dat ik altijd nog eens wilde schrijven, want het fenomeen spookhuizen boeit me. Dat komt waarschijnlijk omdat ik me afvraag of er na de dood nog iets is.

Als ik een idee heb, begin ik met het op te schrijven. En al schrijvende, schieten me steeds meer dingen te binnen die ik kan gebruiken. Die schrijf ik op, en later ga ik die stukken uitbreiden, mooier maken. Ook als ik daar mee bezig ben, komen er weer ideeën in me op. Als alle ideeën op 'papier' staan, ga ik ze door elkaar mixen. Een tijdlijn maken, zeg maar. En tenslotte voeg ik de couleur locale toe. Niet teveel, want dat haalt de spanning uit de thriller.

Zou u een onderverdeling in typen thrillers kunnen maken en van welk type is ‘Knekelhuis’?

-Literaire thriller; spannend verhaal waarin de dader al voor de ontknoping bekend is.

-Psychologische thriller; een verhaal waarin het psychologisch aspect het belangrijkste element in het verhaal is.

-Whodunit; valt voor mij ook onder psychologische thriller en hier is de vraag vooral 'wie is de dader'.

-Whydunit; valt voor mij eveneens onder psychologische thriller en hier is de vraag 'waarom heeft hij/zij het gedaan'.

-Thriller; spannend verhaal, waarin de ontknoping pas aan het eind plaatsvindt.

Knekelhuis is een thriller, maar is daarnaast ook een whodunit en een whydunit. Ik vind het namelijk bijzonder leuk om de lezer mee te laten raden wie de dader is en waarom hij of zij de misdaad gepleegd heeft. En in mijn boeken wordt pas aan het eind alles duidelijk.

Welke auteurs vindt u inspirerend?

Een auteur die mij bijzonder inspireert is Virginia Andrews. Haar boeken zijn geen thrillers, maar ze zijn wel erg spannend en boeiend. Verder lees ik graag Stephen King en Nicci French.

Een ander interview met een thrillerschrijfster: http://www.barbarus.org/blog/tag/Thrillers

Tag Cloud
bottom of page