top of page
Featured Review

Interview met Vivian Kramer van Sugarcoated Pictures


Waarvoor staat Sugarcoated pictures?

Sugarcoated pictures is een vintage/pin-up fotostudio in Rotterdam centrum. We transformeren dames (en heren, gezinnen) tot de vintage versie van zichzelf. Ook geven we workshops vintage hair & make-up en vrijgezellenfeesten. Sugarcoated is letterlijk een suikerlaagje. Onze foto's zijn kleurrijk, zoet en goed nabewerkt/geretoucheerd en lijken dus een coating laagje te hebben. Ook heel herkenbaar voor ons werk is de humor en de zelfspot die in de foto's naar voren komt. Flink over the top!

Waar komt uw fascinatie voor de jaren veertig en vijftig vandaan?

Het is lastig om te benoemen wat precies die jaren 40 en 50 fascinatie tot stand heeft gebracht. Ik ben van jongs af aan met kleding bezig geweest en tekende als kind al stewardessen pakjes met mooie kokerrokken. Super vrouwelijk, sexy maar ook charmant!

Hoe verklaart u de huidige maatschappelijke aandacht voor retrostijlen?

Ik denk dat het prettig is terug te grijpen naar ' de goede oude tijd'. Ook al was die tijd absoluut niet ideaal, wij houden er nu een idealistisch beeld aan over van de meest positieve nostalgische en karakteristieke onderdelen. Dit geeft een vertrouwd en warm gevoel. Zelfs al heb je die tijd niet meegemaakt ;-)

Een bekend boek over nostalgie heet ''The future of nostalgia''. Wat is volgens u de toekomst van nostalgie?

De toekomst van nostalgie. Ons droombeeld zal waarschijnlijk steeds verder afwijken van de realiteit van toen. We negeren het negatieve en benadrukken het positieve. Juist tijdperken als de jaren '40 en '50 zullen alleen maar populairder worden denk ik daarom.

Welke filmster uit de tijd van het klassieke Hollywood zou u graag hebben ontmoet, en wat zou u haar of hem gevraagd hebben?

Lucille Ball! Juist vanwege haar humor en ik ben verliefd op d'r looks. Wat zou ik haar vragen? Lastig. Ik zou heel graag willen horen hoe ze de jaren '30, '40 en '50 heeft beleeft. Als model, actrice en meest belangrijke als vrouw.

Kijk ook hier:

Tag Cloud
bottom of page