top of page
Featured Review

Interview met Baldi Konijn

Kun je iets vertellen over je opleiding en loopbaan tot nu toe?

Heel lang wist ik eigenlijk niet wat ik wilde worden, na mijn Havo ging ik uit wanhoop maar een ICT opleiding doen. Ik was nog totaal niet bezig met art of de game industrie. Ik speelde wel veel games op die leeftijd dus computers leken mij wel cool toen. Echter kwam ik er achter dat ik ICT doodsaai vond. Ik stopte na mijn 1e jaar en begon aan een MBO game development (meer de technische kant van games maken). Alhoewel ik mij al meer op mijn plek voelde door bezig te zijn met games was ik er nog niet. Ik maakte mij veel meer zorgen om hoe de games er uit zagen terwijl de opleiding puur draaide om functionaliteit van games. Doordat ik daar achter kwam wist ik zeker dat ik iets met vormgeving moest doen. Op 20 jarige leeftijd begon ik aan mijn mbo opleiding Game artist aan het Mediacollege Amsterdam. Dit beviel goed en was dus ook de opleiding die ik na 4 jaar af rondde. Echter was mijn tekenniveau nog lang niet goed genoeg om ergens een baan te krijgen. Ik begon een klein game bedrijfje met 2 vrienden en probeerde zo mijn geld te verdienen. Dit lukte echter niet, en na 2 games en een jaar verder stopte we er mee en begon ik met freelancen.

Omdat ik nog steeds ver onder niveau was kreeg ik niet genoeg klanten om al mijn tijd te vullen dus vulde ik die tijd door bij te verdienen als postbode. Maar door elk beetje vrije tijd dat ik had te vullen met tekenen en het bestuderen van alle aspecten die daarbij kwamen kijken merkte ik verbetering. Dit was het meest te merken door de langzame toename van klanten en geïnteresseerden in mijn werk. Ik ontwikkelde langzaam een stijl, maakte vrienden, en opeens hoefde ik niet meer bij te verdienen als postbode en kon ik al mijn tijd vullen met freelance werk. Ik ben vorig jaar nog naar de Concept Design Academy gegaan in Los Angeles om toch nog een beetje bij te spijkeren aan mijn skills. In short; mijn loopbaan was totaal niet duidelijk voor me toen ik 17 was en klaar was met de Havo. Ik was besluiteloos en onzeker. Pas toen ik alles los liet en mij richtte op wat ik gewoon leuk vond merkte ik pas wat er echt toe deed. Dit opende alle deuren voor mij.

Welke kunstenaars bewonder je?

Veel mensen die mijn art kennen zullen de invloeden waarschijnlijk al zien maar om er een paar te noemen: Joe Madureira (Joe Mad), Jesper Ejsing, Avery Coleman, Paul Richards, Tyson Murphy, Anton Pieck, Arthur Gimaldinov, Vinod Rams, Cory Loftis. Ik kan nog wel effe door maar dit zijn denk ik echt mijn grootste invloeden.

Wat spreekt je aan in het maken van 'concept art'?

Het leukste van concept art vind ik gewoon het maken van coole stuff. Een idee pakken en dat visualiseren. Er komt altijd uitdaging bij kijken maar dat maakt het ook weer extra leuk.

Welke technieken/materialen gebruik je bij het scheppen?

Ik werk grotendeels gewoon met een Wacom Intuos Pro teken tablet samen met Photoshop. Maar regelmatig pak ik er gewoon papier bij. Schetsen op papier voelt altijd een klein beetje sneller en gebruik ik dus ook om snel kleine ideetjes uit te schetsen. Voor het schetsen op papier gebruik ik gewoon standaard a4 en een vulpotlood (0.7 mm). Af en toe doe ik wat dingen in inkt maar dat is meestal voor persoonlijk werk, niet voor productie werk.

Als je voor een dag een personage uit fictioneel verhaal of een game zou kunnen zijn, wie zou je dan willen zijn?

Pff weet ik niet hoor, misschien Logen Ninefingers uit de fantasy boeken: 'The First Law'. Hij is denk ik het meest badass fictioneel figuur waar ik ooit over gelezen heb. Voor 1 dagje zou dat wel tof zijn denk ik.

Meer over Games

Tag Cloud
bottom of page