top of page
Featured Review

Interview met Corneille Driezen


Kunt u iets vertellen over uw loopbaan?

Mijn loopbaan : Ben in feite geboren als pianist en ben ongeveer 30 jaar geleden beginnen te tekenen en te schilderen…. Het is me goed gelukt en momenteel ben ik gepensioneerd, maar werk elke dag alsof het mijn laatste zou zijn… Ik ben in al mijn “kunnen” volledig autodidact en ben daar heel erg dankbaar voor.

Hoe zou u uw kunst typeren?

Mijn kunst kan je best beschrijven als Cobra-stijl, doch na enkele jaren ben ik beginnen een eigen stijl te ontwikkelen en gebruik

vrijwel altijd een lamp (licht) in mijn doeken en tekeningen ( als zoeker naar het Licht is dat absoluut essentieel))

Wanneer is een kunstwerk volgens u geslaagd? Welke criteria hanteert u daarbij?

Een kunstwerk is volgens mij geslaagd als ik kan of moet ophouden met verder beschilderen, ttz. als mijn geest vind dat het “af” is MOET ik stoppen - ook als mijn kleinkindjes me zeggen dat ze het mooi vinden is het geslaagd - dat is mijn graadmeter. Een schilderij of tekening die “af” is ontroerd me en maakt me diep gelukkig.

Welke kunstenaar uit het verleden is onterecht vergeten?

Heel moeilijk, maar ik heb enorme bewondering voor alle Cobra-mensen, die in het begin van d vorige eeuw met compleet nieuwe ideeën kwamen, volhielden en beroemd werden.

Kunt u iets vertellen over de manier waarop u schept?

Meestal start ik met het tekenen van een lamp in een lampekap, wel of niet centraal, veel dieren en vrouwen (meestal 2 of meer vrouwen ) en laat mijn verbeelding de vrije loop - ik bereid niets voor, maar tracht wel een verhaal, een eigen verhaal, een thema, te verwerken in mijn werk. Werk op alle soorten papier en doek, met acryl, olie, potlood…enfin alles wat ik bij de hand heb.

Tag Cloud
bottom of page