top of page
Featured Review

Orhan Pamuk en Moshin Hamid te gast bij Border Kitchen


Turkse Nobelprijswinnaar en Pakistaanse Man Booker Prize nominee in september naar Den Haag

De Haagse literaire avond BorderKitchen kondigt twee internationale schrijvers aan: de Turkse Nobelprijswinnaar voor de Literatuur Orhan Pamuk en de Pakistaanse Mohsin Hamid, die afgelopen maand nog op de longlist terechtkwam van de Man Booker Prize voor zijn nieuwste roman Exit West. Mohsin Hamid vertelt oorlogsverhaal op nine-eleven Mohsin Hamid (1971) groeide op in Californië, maar keerde op zijn negende terug naar het land van zijn ouders: Pakistan. Bij gebrek aan televisiekanalen, greep de jonge Hamid naar de boeken. Hij keerde terug naar de Verenigde Staten als schrijver en debuteerde met het bekroonde Moth Smoke. Zijn tweede roman, De val van een fundamentalist, werd genomineerd voor de Man Booker Prize én werd verfilmd, met onder andere Liev Schreiber en Kiefer Sutherland in de hoofdrol. Roman nummer vier verscheen vorig jaar. Exit West, ook op de longlist van de Man Booker Prize 2017, is het verscheurende en actuele verhaal van twee jonge mensen tegen het decor van een ontluikende oorlog. Als het geweld in hun stad explodeert, besluiten ze de gevaarlijke en dure overtocht naar veiligheid te maken. Op maandag 11 september, exact 16 jaar na 9/11, vertelt Hamid bij BorderKitchen in poppodium Paard over zijn nieuwste boek.

Nobelprijswinnaar Pamuk in de Lutherse Kerk In 2006 ontving Orhan Pamuk (Istanbul, 1952) de Nobelprijs voor de Literatuur. Zijn rijke oeuvre bestaat uit onder andere Het zwarte boek, Ik heet Karmozijn, Sneeuw, Het museum van de onschuld en Dat vreemde in mijn hoofd en werd in meer dan 50 talen vertaald. Zijn nieuwste, fel maatschappijkritische roman De vrouw met het rode haar gaat over de vriendschap tussen een puttengraver en zijn leerling, een grote liefde en een tragisch verlies. Over het Oosten en het Westen, over traditie en de moderne wereld, over onschuld en moord. Op zaterdag 23 september gaat Pamuk in de Lutherse Kerk in gesprek met Chris Keulemans.

BorderKitchen met Mohsin Hamid | maandag 11 september2017 Interviewer: Pieter van den Blink Deur open: 19:30 uur | Aanvang: 20.00 uur Locatie: Paard | Prinsegracht 12, Den Haag Entree: € 10 (excl. servicekosten) Ticketlink: http://www.ticketmaster.nl/

BorderKitchen met Orhan Pamuk| zaterdag 23 september 2017 Interviewer: Chris Keulemans Deur open: 19:30 uur | Aanvang: 20.00 uur Locatie: Lutherse Kerk | Lutherse Burgwal 7, Den Haag

Entree: €10 (excl. servicekosten) Ticketlink: http://www.ticketmaster.nl/

Tag Cloud
bottom of page