top of page
Featured Review

Nationaal podium voor films van studio Nova


Op het Nederlands Film Festival in Utrecht draaien dit jaar twee bijzondere Brabantse films. Zowel de animatie-western ‘Bullet Time’ van regisseur Frodo Kuipers en de zwarte misdaadkomedie ‘To Catch A Fly’ van regisseur Sanne Kortooms hebben een plek op het festival weten te veroveren. Beide films werden het afgelopen jaar afgerond in nauwe samenwerking met de Tilburgse film- en animatie Studio Nova.

Film & Animatie Stichting Studio Nova werd in mei 2016 opgericht met de doelstelling om een bijdrage te leveren aan de emancipatie van de Brabantse film- en animatiesector. Aan het roer staat scenarioschrijver Rudi Brekelmans, die blij is met het nu al bereikte resultaat. “Voor de Nederlandse film is het NFF het meest vooraanstaande podium. We zijn amper een jaar bezig en de eerste twee films waar we actief bij betrokken zijn, krijgen nu een nationaal podium. Daar kunnen we op doorbouwen.” Brekelmans schreef zelf het scenario voor ‘To Catch A Fly’ en ontwikkelde samen met Frodo Kuipers en producent Merlijn Passier het script voor ‘Bullet Time’.

“We hebben in Brabant goede filmscholen, maar veel talent vertrekt na hun studie uit de regio. Ze willen hun vak kunnen uitoefenen en daarvoor liggen hier nog niet altijd evenveel kansen. Wij willen een plek creëren waar makers de mogelijkheid krijgen om met ondersteuning van de Brabantse gemeenschap samen te werken aan zowel opdrachtwerk als vrije producties. Zo bouwen we aan een bestendige filmcultuur. De erkenning van onze eerste twee films door de selectiecommissie van het NFF toont aan dat de potentie zeker aanwezig is.”

Het Nederlands Filmfestival vindt dit jaar plaats van 20 t/m 29 september in de verschillende bioscopen in Utrecht. De openingsfilm is ‘Tulipani’, de nieuwe film van Oscarwinnaar Mike van Diem (‘Karakter’).

Tag Cloud
bottom of page