top of page
Featured Review

'Dune sessions'


Een lang weekend kwam een aantal Nederlandse muzikanten samen in de Haagse duinen om elkaar te inspireren. In een paar dagen werden 13 nummers opnieuw gearrangeerd, gefilmd en opgenomen. Dit werd de muziekdocumentaire Dune Sessions, een film over muziek, samenzijn, moed en inspiratie. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van Burning Man, het groots opgezette, creatieve evenement in de woestijn van Nevada. Vorig jaar was de eerste Nederlandse editie, Where the Sheep Sleep. Anders dan andere festivals en evenementen gaat het hier over het samen creëren van de ultieme vrijheid, bezoekers zijn ook de creëerders. Dune Sessions Zangeres Julie Scott en haar man Peek Hijmans waren bij de eerste Nederlandse editie van Burning Man. Peek en Julie raakten zo geïnspireerd door het gedachtegoed en de manier van samenzijn, dat ze besloten om dit als uitgangspunt te gebruiken voor een bijzondere muzikaal initiatief: Dune Sessions. Dertien muzikanten en hun partners werden uitgenodigd en zo begon een wonderlijk proces. Deelnemers werden verzocht om genoeg eten en drinken voor zichzelf te brengen en te delen, ego's moesten bij binnenkomst bij het Ego Depot worden achtergelaten. Iedere deelnemer droeg een nummer aan, gekozen vanuit het hart, waarop de andere muzikanten mee konden spelen.

Bowie & Beatles Er kwam muziek voorbij van artiesten als Bowie, The Beatles, van klassieke, originele composities, tot pop, rock en folk. Een kleine creatieve pressure cooker, zonder een publiek. Van `s ochtends tot diep in de nacht is er hard gewerkt en hebben alle muzikanten gespeeld alsof hun leven ervan afhing. Alles is gefilmd en de muziek is opgenomen.

Nu kun jij erbij zijn, op 8 oktober. Dan gaat het licht uit en de spot aan tijdens de filmvertoning van Dune Sessions in de kleine zaal van het Paard. Na afloop zijn er Syrische hapjes van Zina`s kitchen en ontmoet je de makers. Arthur Adam, Arjan Amin, Robert Kersten, Roeland Drost, Bart Lybeert, Marlon van Capelle, Jorte Weij, Sandro Bruti, Julie Scott, Peek Hijmans, Zina Abboud, Stefan van de Brug, Faye Soeters, De Blonde Stoot, Patricia Loos, Pepijn Stutterheim, Marsel Loermans, Monique de Adelhart Toorop, Petra Appelman, Wasim Arslan en Maaike Peterse.

Locatie: Paard, Den Haag

8 oktober Zaal open 15:30 Aanvang: 16:00 Kaartjes: 12,50 (excl 2,50 servicekosten

Tag Cloud
bottom of page