top of page
Featured Review

Interview met José Verholt


U schildert. Hoe zou u uw stijl typeren?

Mijn stijl is erg gevarieerd, één ding hebben mijn schilderijen gemeen; ze zijn erg kleurrijk.

Kunt u iets vertellen over uw scheppingsproces?

Mijn inspiratie haal ik uit de dagelijkse dingen, bijvoorbeeld een grappige situatie of de sfeer ( gevoel/ geur) van bijvoorbeeld een bos. Het schilderen is voor mij echt een soort uitlaatklep, ik kan er al mijn gevoel in kwijt. Als ik eenmaal het gevoel van inspiratie heb, bedenk ik een soort van plan, hoe ik het op doek wil hebben in grote lijnen. Pas na een aantal dagen ( als mijn enthousiasme inmiddels groot is) ga ik mijn plan vastleggen op doek.

Welke kunstenaars inspireren u?

Ik ben een bewonderaar van het werk van meesterschilders ; Michelangelo, Salvador Dali, Rembrandt van Rijn en M.C. Escher. Echter mijn inspiratie haal ik, zoals hier boven genoemd uit "kleine" dingen.

Welk aspect van het scheppen bevalt u het best?

Eigenlijk vind ik het hele scheppingsproces geweldig, vanaf het moment dat ik inspiratie krijg, tot en met het moment dat het helemaal zoals ik bedacht had staat op doek.

Wat is uw mening over het klimaat voor cultuur in Nederland?

Drie jaar geleden ben ik pas begonnen met schilderen, dus ik heb nog niet veel ervaring wat betreft het klimaat voor cultuur in Nederland.

Kijk ook eens: hier

Tag Cloud
bottom of page