top of page
Featured Review

De milde humor van Richard Taylor


Richard Taylor was een Canadese cartoonist die leefde van 1902 tot 1970. Aanvankelijk publiceerde hij in linkse tijdschriften, maar later kwam hij terecht bij The New Yorker. Zijn werk wordt gekenmerkt door grootogige figuren en een milde humor.

Taylors schilderijen werden geëxposeerd door musea en galerieën en hij schiep ook zijn eigen surrealistische wereld: Frodokom, waarover helaas niet veel te vinden is op het internet. Zijn werk verscheen in meerdere boeken en hij schreef ook een werk met adviezen voor beginnende cartoonisten. Hij schiep vroeg in zijn loopbaan tevens de strip ‘The Mystery Men’

Taylors werk toont onder meer zijn visie op vrouwen. Zijn vrouwen zijn mooi en karikaturaal tegelijkertijd. Zijn manfiguren zijn vooral suf. Mooie vrouwen en vreemde mannetjes zijn een combinatie die we veel zien in komische cartoons, tekenfilms en strips, geschapen door mannen. Het wereldbeeld dat eruit spreekt is vrolijk; dergelijke scheppers hebben een mensbeeld waarin de man er vooral voor is om vrouwen te vermaken.

Zie ook hier

Tags:

Tag Cloud
bottom of page