top of page
Featured Review

De unieke visie van Al Hirschfeld


Al Hirschfeld (1903-2003) was een Amerikaanse karikaturist die bekend werd om zijn zwartwit tekeningen van bekende acteurs, zangers en schrijvers. In zijn werk biedt hij zowel zijn eigen visie op iemand, als iets van de essentie van de geportretteerde.

Zijn vloeiende stijl is heel herkenbaar. Hirschfeld toont met humor beroemdheden en werd zo zelf een beroemdheid die trouwde met een bekende actrice. Omdat hij bijzonder lang leefde en werkte vormen zijn scheppingen een ingang voor studie van de (populaire) cultuur van de Verenigde Staten in bijna de hele twintigste eeuw.

Hirschelf koppelt het karikaturale aan schoonheid. Hij toont een unieke visie op de onderwerpen van zijn milde spot. Nergens is zijn satire echter bijtend; het lijkt erop dat hij vooral wilde vermaken en diegenen wilde eren die in de publieke belangstelling stonden, het ging hem er niet om hen belachelijk maken.

Afbeeldingen: Al Hirschfeld foundation

Zie ook:

Tags:

Tag Cloud
bottom of page