top of page
Featured Review

Interview met Eileen Vogel


U bent fotograaf en model. Waar komt uw wens vandaan om creatief te zijn en om met andere creatieve mensen om te gaan?

Ik ben opgegroeid in een creatief gezin. Ik heb altijd veel getekend en geknutseld. Maar fotografie is meer mijn ding geworden omdat het naast creatief ook sociaal is en wat actiever dan bijvoorbeeld tekenen. Fotografie past daarom perfect bij de persoon die ik nu ben.

Wat maakt voor u een foto geslaagd?

Er zijn zoveel aspecten die een foto geslaagd kunnen maken. Maar wat een foto interessant maakt voor mij is dat deze je aandacht trekt, je er nog een keer goed naar wil kijken.

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen zelf fotograferen en poseren?

Zelf poseren en fotograferen loopt bij mij erg door elkaar heen. Ik maak veel zelfportretten en wanneer een amateur fotograaf mij fotografeert help ik vaak een groot deel mee met het idee en de instellingen. Zo voelt elke foto ook een werk van beide partijen.

Welke rol speelt uw fantasie bij het fotograferen?

Mijn fantasie speelt niet altijd een rol, dat is nou eenmaal zo wanneer je voor een opdrachtgever werkt. Gelukkig kan ik nog wel een deel zelf inbrengen en maak ik wel eens vrij werk. Met vrij werk kan ik wel redelijk los gaan met mijn fantasie!

Welke kunstenaars (elke kunstvorm) zouden meer aandacht verdienen?

Ik ben niet zo goed in het onthouden van al die namen, maar ik vind de fotografie van Zena Holloway, Nirrimi Firebrace en Zoe McConnell erg tof.

Meer fotografie:

Tag Cloud
bottom of page